Ruokaohjeita lakasta

Jälkiruuat

Hillanostalgia
100 hengelle, gluteeniton

1 kg  (20 kpl) munia
0,5 kg  sokeria
0,045 kg (30 kpl)  liivatelehteä
2 l  hillamehua
2 kg  hilloja soseutettuna
2 l  kevytvispikermaa
0,020 kg  vaniljasokeria
sitruunamelissaa koristeluun

  1. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
  2. Liota liivatteet kylmässä vedessä noin 10 min. Kiehauta 2 dl tyrnimehua ja sulata liivatteet siinä.
  3. Vatkaa kerma vaahdoksi ja mausta sokerilla ja vaniljasokerilla.
  4. Yhdistä kaikki ainekset ja jaa jälkiruokakulhoihin. Hyydytä viileässä.


Mansikka-lakkakiisseli

100 hengelle, gluteeniton, laktoositon

1,5 l mansikkamehua
6 l vettä
0,1 kg sokeria
0,350 kg perunajauhoja
0,7 l vettä
2,5 kg lakkoja

1. Kuumenna padassa vesi, mehu ja sokeri.
2. Suurusta veteen sekoitetuilla perunajauhoilla.
3. Lisää kiisselipohjaan lakat. Tarjoa jäähdytettynä.

Mustikka-hillakiisseli
100 hengelle, gluteeniton. laktoositon

10 l vettä
4 kg hilloja (tai mustikoita ja hilloja)
0,5 kg sokeria
0,5 kg perunajauhoja

1. Keitä 9 l vettä ja lisää sokeri.
2. Tee suurus perunajauhoista ja 1 litraa vettä ja lisää liuokseen.
3. Suurusta ja lisää marjat.